Maagzweren behandeling

Maagzweren zijn erg vervelend en de schade aan je maag en darmen is niet gezond. Zorg dat je de symptomen van maagzweren effectief bestrijdt. Vijf tips voor het effectief bestrijden van een maagzweer.

Maagzweer tip 1: koolsoorten helpen enorm

Het eten van koolsoorten is een van de makkelijkste behandeling die je zelf direct kunt starten. Het dagelijks nuttigen van rauwe kool is een krachtig middel. Vooral rode kool werkt erg goed. Je kunt sap persen van de rauwe kool en dit in combinatie met andere vruch

tendrank drinken. Koolsap smaakt bijvoorbeeld een stuk beter in combinatie met wortelsap.

Het is wel belangrijk dat je regelmatig kool eet. De klachten nemen meestal in de komende weken geleidelijk af.  (bron)

 

Maagzweer tip 2: verminder ongezonde dranken

Deze tip wordt zelden gewaardeerd maar we moeten het helaas noemen. Zorg dat je voorlopig zo min mogelijk koffie en koolzuurhoudende dranken drinkt. Ook cafeïnevrije koffie helpt niet. En alcohol is wellicht nog een grotere boosdoener. Verhoog de weerstand van je maag- en darmwand voordat je deze dranken weer enigszins drinkt.

 

Maagzweer tip 3: Kokosolie werkt positief

Kokosolie helpt vooral op de lange termijn. Geen pijnbestrijding op de korte termijn maar niet minder belangrijk.  Met antibiotica kun je de schadelijk helicobacter bacterie ook bestrijden maar dat kan kleine nadelen hebben (resistentie, verzwakking immuunsysteem, aanval op nuttige bacteriën). Beter is daarom om kokosolie te nuttigen. Dit heeft dezelfde positieve werking en bestrijdt bacteriën die maagzweren veroorzaken effectief.

 

Maagzweer tip 4: eet voldoende bananen

Nog een makkelijke tip. Eet voldoende bananen. Vanuit het perspectief van de maagzweren zou het zelfs wenselijk zijn om meerdere bananen per dag te eten. Bananen zorgen voor een dikkere maagwand en bouwen een nuttige barriere tussen de maagzuren en de maagwand.

Let op: teveel bananen kunnen je stoelgang soms ontregelen. Zowel diarree als obstibatie kan een gevolg zijn als je teveel – op zichzelf – gezonde banenen eet. Zorg voor een goede balans in je voeding.

 

Maagzweer tip 5: raadpleeg een arts

Als je klachten verontrustend zijn of lang aanhouden dan is verstandig om langs je huisarts te gaan. Ook bij twijfel is het verstandig om niet door te lopen met aanhoudende buikpijn, misselijkheid, gasvorming of gewichtverlies. Een arts kan op basis van jouw profiel en klachten besluiten of lichamelijk onderzoek vereist is. Indien nodig kan de arts medicijnen geven als de symptomen erg hevig zijn.

Door Manon, 8 juli 2013

Laat een bericht achter

Maagzweer Klachten Logo

maagzweer . klachten.info

De gezondheidsgids voor al jouw klachten

Maagzweer klachten?

Maagzweer klachten komen bij veel mensen voor. Ongeveer 10% van de Nederlanders krijgt er mee te pakken.

Lees meer over maagzweren en ontdek hoe je deze klachten kunt voorkomen. Onze experts en ervaringsdeskundigen bieden handige tips.

Waarom deze site

Vrijwillige professionals schrijven voor het grootste hulpportaal van Nederland. Het delen van ervaringen en oplossingen helpt mensen met een maagzweer.

Reacties